بهترين مقاله نگاهي تاريخي به ملي شدن صنعت نفت

نمونه پيشينه تحقيق, فصل دوم پايان نامه ,چارچوب نظري پيشينه پژوهش

بهترين مقاله نگاهي تاريخي به ملي شدن صنعت نفت

۲۱ بازديد ۰ نظر
بهترين مقاله نگاهي تاريخي به ملي شدن صنعت نفت

دانلود-مقاله-نگاهي-تاريخي-به-ملي-شدن-صنعت-نفت

با بهترين مقاله در مورد نگاهي تاريخي به ملي شدن صنعت نفت در خدمت شما عزيزان هستيم.اين مقاله نگاهي تاريخي به ملي شدن صنعت نفت را با فرمت word   و قابل ويرايش و با قيمت بسيار مناسب براي شما قرار داديم.جهت دانلود مقاله نگاهي تاريخي به ملي شدن صنعت نفت ادامه مطالب را بخوانيد.

نام فايل:مقاله در مورد نگاهي تاريخي به ملي شدن صنعت نفت

فرمت فايل:word و قابل ويرايش 

تعداد صفحات فايل:2 صفحه

قسمتي از فايل:

 در آغاز سده بيستم، «آنتوان كتابچي»، باني و دلال قراردادي شد كه پيامدهاي آن، هم در عرصه بين الملل و هم در امور داخلي ايران، تغييرات شگرف و بنياديني به وجود آورد

 

                                   

در آغاز سده بيستم، «آنتوان كتابچي»، باني و دلال قراردادي شد كه پيامدهاي آن، هم در عرصه بين الملل و هم در امور داخلي ايران، تغييرات شگرف و بنياديني به وجود آورد. وي كه بوي نفت به مشامش خورده بود، در اين باره با يك سرمايه دار خطر پذير انگليسي به نام «ويليام ناكس دارسي» مذاكره كرد. دارسي از سرمايه داران بنامي بود كه در تجهيز عوامل توليد و كسب سود، كارنامه درخشاني داشت. كتابچي با استناد به مطالعات يك زمين شناس فرانسوي، وجود منابع سرشار نفت در ايران را به دارسي وعده داد. به اين ترتيب، نمايندهٔ دارسي راهي ايران شد تا براي دستيابي به اين منابع سرشار، امتياز نامه اي دريافت كند. در سال ۱۲۸۰ دارسي با پرداخت رشوه هايي كه كتابچي دلال آن بود و با توشيح ملوكانه مظفرالدين شاه، حق انحصاري اكتشاف، استخراج و بهره برداري، حمل و نقل، فروش نفت و فرآورده هاي نفتي و تمام عمليات مربوط به منابع نفت ايران را به مدت ۶۰ سال، به دست آورد. مخالف خواني روس ها نيز مانع از عقد چنين قراردادي ميان دارسي و مظفرالدين شاه نشد. آنها تنها توانستند پنج ايالت شمالي را از محدوده امتياز خارج كنند. در قبال آن، ايران ۲۰ هزار ليره به صورت نقد و۲۰ هزار ليره به صورت سهام دريافت كرد. طبق قرارداد بايد ۱۶ درصد از منافع خالص سالانه تمام شركت هاييكه به موجب اين امتياز تشكيل مي شدند، به ايران تعلق مي گرفت.

دارسي براي تأمين هزينه هاي عمليات اكتشافي، از نيروي دريايي انگلستان استمداد طلبيد و سرانجام با همكاري و سرمايه شركت « نفت برمه»،‌ در حالي كه بودجه و صبر و شكيبايي آنها به سر آمده بود، به منابع سرشار نفت دست يافت. در پنجم خرداد ۱۲۸۷ فوران نفت از چاهي در مسجد سليمان اسباب دگرگوني اوضاع ايران و خاورميانه را فراهم آورد. جالب اين كه نزديك به پنجاه سال پيش از آن در شرايطي مشابه، اولين چاه نفت در آمريكا فوران كرده بود. يك سال پيش از كشف نفت، نهضت مشروطه به سرانجام رسيده و با تشكيل مجلس شوراي ملي، اوضاع حكومت و روند تصميم گيري، شكل ديگري يافته بود. اين تحولات، زمينه ساز تغييراتي بودكه در سال ۱۳۲۹ به ملي شدن صنعت نفت انجاميد. 
دانلود فايل

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.